Καλώς ήρθατε στον δικτυακό τόπο του Κέντρου Διαιτολογικής υποστήριξης & Μεταβολισμού Nutribase.
Ο Νίκος Καφετζόπουλος είναι κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό» και στο Γ.Ν «Ερυθρός Σταυρός».
Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης “Π.Μ.Σ. «ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ (MSc Food, Nutrition αnd Microbiome)” με εξειδίκευση στο εντερικό μικροβίωμα και τα μεταβολικά νοσήματα.
Εργάζεται στο Τμήμα Κλινικής Διατροφής του Γ.Ν Ασκληπιείου Βούλας με αρμοδιότητα την διατροφική υποστήριξη και τη σχεδίαση της εντερικής διατροφής στους ασθενείς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ), την διαιτολογική κάλυψη εσωτερικών ασθενών στις κλινικές του νοσοκομείου (παθολογική, ρευματολογική, νεφρολογική, χειρουργική, καρδιολογική, παιδιατρική), καθώς και ασθενών από το διαβητολογικό, ενδοκρινολογικό και αντι-υπερτασικό ιατρείο.
Η διαρκής ενασχόληση του με τον πρωταθλητισμό, ενέτεινε το ενδιαφέρον του για τη διατροφή και την αθλητική απόδοση, γεγονός που τον οδήγησε στην συγγραφή του βιβλίου “Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής – Επιστημονικές εκδόσεις Παρισιάνου”. Στόχος του “Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής” είναι να ενημερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σημασία της αθλητικής διατροφής και μέσα από πρακτικές συμβουλές να καταφέρουν να ενσωματώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθημερινότητά τους.
Διακρίθηκε ως αθλητής Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης σε κορυφαίες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με σημαντικότερο επίτευγμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης το 1997. Πριν την απόκτηση του δεύτερου πτυχίου του, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, έχει προηγηθεί η αποφοίτησή του από το Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Δημιούργησε το Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολισμού Nutribase στη Γλυφάδα, με σκοπό την προαγωγή της υγείας μέσω της σωστής διατροφής.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
- Είναι μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Θρέψης του Γ.Ν Ασκληπιείου Βούλας με αρμοδιότητα την διατροφική υποστήριξη των ασθενών που βρίσκονται σε διατροφικό κίνδυνο.
- Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Υδατοσφαίρισης, καθώς και όλων των γυναικείων τμημάτων των ακαδημιών εθνικών ομάδων.
- Είναι υπεύθυνος διαιτολόγος της πρωτοποριακής Foodoxys. H Foodoxys , είναι spin-off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξασφαλίζει την διατροφική ευεξία σε μοριακό επίπεδο.
- Κατείχε τη θέση του Nutrition Expert στο πιο εξελιγμένο τένις κλαμπ της χώρας μας, του Tatoi Club, όπου αναλαμβάνει την διατροφική υποστήριξη των αθλητών και μελών.
- Είναι βασικός εισηγητής στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο.
- Συνεργάζεται με τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης με σκοπό την διατροφική υποστήριξη των αθλητών.
- Είναι υπεύθυνος του Health Program για την Siemens Hellas και άλλων μεγάλων εταιρειών και παρέχει διατροφική συμβουλευτική σε στελέχη και εργαζομένους για τα οφέλη της σωστής διατροφής στο χώρο εργασίας.
- Δίνει διαλέξεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και αθλητικούς συλλόγους.
- Αρθρογραφεί στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site και εμφανίζεται σε ενημερωτικές εκπομπές με σκοπό την έγκυρη διατροφική ενημέρωση του κοινού.
- Συμμετέχει σε συνέδρια κλινικής και αθλητικής διαιτολογίας και είναι επιστημονικός σύμβουλος προπονητών και επαγγελματιών αθλητών.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο κέντρο Nutribase είναι:
- Ρύθμιση βάρους ενηλίκων και παιδιών
- Αντιμετώπιση παχυσαρκίας
- Ανάλυση σύστασης σώματος
- Διατροφική αξιολόγηση
- Αθλητική διατροφή: Υποστήριξη αθλητών με εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής για την προπόνηση και τον αγώνα
- Διατροφική υποστήριξη κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού
- Κλινική διαιτολογία: Σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, αντιμετωπίζονται χρόνια μεταβολικά νοσήματα όπως: καρδιαγγειακά, σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, οστεοπόρωση, παθήσεις γαστρεντερικού συστήματος κ.α.
Στόχος είναι η επιστημονική διατροφική υποστήριξη με πρωταρχικό γνώμονα την υγεία σας.