Οι αλλαγές είναι πάντα δύσκολη υπόθεση για όλους. Όταν αφορά κάτι όμως την υγειά μας, δεν πρέπει να παίρνει αναβολές. Ήρθε η ώρα λοιπόν, και αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, η επιτυχία θα είναι σίγουρη!

1o Βήμα: Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε ότι χρειαστεί
Κάντε τη συμφωνία με τον εαυτό σας ότι αυτή την φορά θα κάνετε ότι είναι απαραίτητο για να χάσετε τα περιττά κιλά. Ενδεχομένως, η ίδια η διαδικασία της απώλειας βάρους και η πειθαρχία που απαιτεί να σας κάνει να νιώθετε λίγο άβολα, αλλά εσείς πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.
2ο Βήμα: Ανακαλύψτε τα κίνητρα σας
Η προσωπικότητά σας σχετίζεται άμεσα με την επιτυχία κάθε στόχου. Σταματήστε για μία στιγμή και αναλογιστείτε γιατί κάνετε αυτό που κάνετε. Τι θέλετε να πετύχετε; Πότε; Με ποιο τρόπο; Γράψτε τις απαντήσεις και κάθε φορά που θα νιώθετε έτοιμοι να τα παρατήσετε, αφιερώστε λίγα λεπτά για να τα διαβάσετε.
3ο Βήμα: Επαναπροσδιορίστε τη σχέση σας με το φαγητό
Αναλογιστείτε τη σχέση που έχετε με το φαγητό. Σας προκαλεί ευχαρίστηση, ή και τύψεις; Ξεσπάτε σε αυτό όταν είστε αγχωμένοι; Πολλές φορές η συναισθηματική σχέση με το φαγητό, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά σας. Κατανοήστε την και αντιμετωπίστε την.
4ο Βήμα: Απογραφή
Είναι η ώρα να κάνετε την απογραφή σας! Σκεφτείτε τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να σας υποστηρίξουν σε αυτή σας την προσπάθεια. Ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα σας και δείτε αν έχετε ότι χρειάζεται. Τους πειρασμούς πετάξτε τους! Κρατήστε ημερολόγιο για ό,τι τρώτε. Έτσι θα αποκτήσετε επίγνωση και αυτοέλεγχο. Ρίξτε μια ματιά στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και ελέγξτε πότε έχετε ελεύθερο χρόνο για γυμναστική. Σημειώστε το ως ραντεβού με τον εαυτό σας και μην το ακυρώσετε για κανένα λόγο!
5ο Βήμα: Κάντε τις απαραίτητες μετρήσεις
Αυτό είναι πολύ σημαντικό βήμα, που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να το παραβλέπουν. Πριν ξεκινήσετε:

  • Ζυγιστείτε
  • Τραβήξτε μια “πριν” φωτογραφία (για να τη συγκρίνετε με το “μετά” , όταν θα έχετε φτάσει στο στόχο σας)
  • Κάντε λιπομέτρηση
  • Μετρήστε την περίμετρο στη μέση, τα πόδια, τους γλουτούς, το στήθος και τα χέρια
  • Κάντε γενικές εξετάσεις αίματος

Όλα αυτά θα σας κρατούν τα κίνητρά σας ισχυρά όταν νιώθετε ευάλωτοι και έτοιμοι να οπισθοχωρήσετε.
6ο Βήμα: Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας
Για τη δεδομένη στιγμή στόχος σας είναι να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες και να γίνετε πιο δραστήριοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα περπατάτε ή γενικά θα κινείστε περισσότερο.
Κάθε μέρα βάλτε την εξής πρόκληση στον αυτό σας. Κατεβάστε στο κινητό μια εφαρμογή βηματομετρητή και προσπαθήστε να κάνετε περισσότερα βήματα από αυτά που κάνετε χθες.
7ο Βήμα: Βρείτε τη χρυσή τομή
Μια από τις σημαντικότερες αιτίες αποτυχίας των προγραμμάτων απώλειας βάρους είναι η άποψη «όλα ή τίποτα». Οι άνθρωποι μπορούν να κρατήσουν τον έντονο περιορισμό για λίγο, αλλά η στέρηση τελικά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην πλειοψηφία, όταν βρεθείτε εκτεθειμένοι σε κάποιο πειρασμό, μετά από πολύ στέρηση θα ορμήσετε χωρίς αυτοσυγκράτηση. Γι’ αυτό βρείτε τη χρυσή τομή.
8ο Βήμα: Ξεκινήστε ακόμα και ας μην είναι η κατάλληλη στιγμή
Τελικά, το σημαντικότερο βήμα όλων είναι απλά να κάνετε την αρχή. Ο χρόνος ποτέ δε θα είναι ο σωστός ή ο κατάλληλος, πάντα θα λέτε θα ξεκινήσω αύριο ή τη Δευτέρα ή μετά τις διακοπές. Και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αναβάλετε την προσπάθειά σας και θα βρίσκετε συνέχεια λόγους για να ακυρώνετε το ραντεβού με τον εαυτό σας. Θα πρέπει όμως να αναλάβετε δράση. Με το να οραματίζεστε απλά τις επιθυμίες σας χωρίς να τις υλοποιείτε, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Ξεκινήστε σήμερα!